Slim winkelen!

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper
Ik zag het voor mijn ogen gebeuren… 

Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een leuke outfit, helemaal volgens de laatste modetrends”, zegt een vriendelijke verkoopster.

Ik kan het niet laten, kijk met een schuin oog naar de klant die voor de spiegel staat. Ik zie haar twijfelen. En ik geef haar geen ongelijk. Ik wil roepen “nee, niet kopen. Door de kleuren lijk je ouder en een beetje ziek. En door de hoge halslijn, lijken je borsten op ontploffen te staan.” En iets in mij zegt dat dit niet bij haar past.

Ik loop langs de vrouw voor de spiegel en kijk haar net iets langer aan dan nodig. Ze kijkt ook naar mij en vraagt “Wat vind u ervan?” Stiekem hoopte ik op die vraag. Maar… wat zal ik nu antwoorden?

Ik wil geen boze verkoopster, maar wil ook heel graag dat deze vrouw haar kleding met plezier gaat dragen. Dus ik zeg:” ik zag daar een mooie sjaal hangen in de kleur van uw ogen, dat zal er prachtig bij staan.”

‘Nee’ verkopen is niet leuk. Maar soms wel nodig als je wilt dat je klant kleding draagt die bij haar past en niet bij de laatste modetrends. Kleding is zoveel meer dan een mooie lap stof om je lichaam!

Ik geef je een hele eenvoudige tip die je altijd kunt toepassen:
Bij twijfel niet doen!’
Ook al is de kleding in de uitverkoop, vindt de verkoopster of je vriendin het prachtig staan, is het volgens de laatste modetrends… gewoon NIET DOEN!

Krijg je de outfit toch niet uit je hoofd, ga je er ’s nachts over dromen? Dan kun je altijd nog een paar dagen later terug naar de winkel of de outfit online kopen.

Oh ja… en de vrouw in de kledingwinkel? Die kocht de outfit… met de sjaal 🙂

Andere blogs

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

personal shoppen kleuranalyse kledingadvies kleding make-over

Een make-over, waarom niet?

Heb je dat weleens? Dat je voor de spiegel staat en denkt ‘ ik zou het helemaal anders willen?’ Een ander kapsel, make-up en deze