HELP, ik heb geen kledingstijl!

make-over, kledingstijl, kleuranalyse, kledingadvies, personal shoppen

Ik houd van Top 40 en gospel muziek. Ik houd van hartig eten en van zoet. Ben gek op films al Soof en Doris, maar ook van de serie Suits en Luther.

Kortom: ik heb niet 1 smaak, stijl of genre.

Welke kledingstijl heb ik?

En dat geldt ook voor mijn kleding. Ik houd van casual; zachte en comfortabele stoffen, in zachte kleuren. Ik houd van leer; lekker stoer en gewaagd. Ik houd ook van klassiek; tijdloos en een beetje chique. Soms hier en daar wat kant, een bloem of pareltje, dus heb ik ook een touche van de romantiek. Kortom: ik heb niet 1 kledingstijl, maar ik vind van alles leuk.

Is dat een probleem als je geen kledingstijl hebt? Maakt dat het vinden van leuke kleding nog lastiger?

Je hebt iets anders nodig!

Weten welke kledingstijl er bij jou past is helemaal niet van belang. Je kunt, net zoals ik, meerdere kledingstijlen leuk vinden. En dat kun je ook heerlijk met elkaar mixen en matchen.

Waar het om gaat is: weet jij welke modellen, kleuren, prints en stoffen er het beste bij jou en jouw figuur passen? Want DAT maakt het winkelen wel gemakkelijker en zorgt ervoor dat je geen miskopen meer hebt.

  • Weten welke kleuren jou een gezonde en uitgeruste uitstraling geven.
  • Weten welke pasvoren en modellen van kleding er nu bij jouw figuur past.
  • Weten welke prints er nu bij jouw persoonlijkheid en figuur passen.
  • Weten wat voor soort stoffen het beste bij jou past.

Als je een buikje hebt en deze niet wilt laten opvallen is een A-lijn jurkje een goede keus. Dus kijk jij in de winkel of er jurkjes zijn met een A-lijn.  En dit kan dan met een bloemenprint zijn, een lerenlook of effen blauw. Die keuze is weer afhankelijk van wanneer jij dit jurkje gaat dragen. Het model van het jurkje staat vast. Dat staat het mooiste bij jouw figuur.

Als je dat weet dan maakt het de keuze in jurkjes kleiner, waardoor je sneller kunt zoeken en niet tig jurkjes eerst hoeft te passen om vervolgens teleurgesteld de winkel uit te lopen.

Stel je kiest voor een lerenlook jurk, dan kun je dat combineren met een pump (klassiek), met een sneaker (casual) of een lange laars (rock chick). Mix en match er maar op los!

Dus net zoals je van verschillende soorten muziek kunt houden en van eten, kun je ook verschillende kledingstijlen heel leuk vinden en met plezier dragen.

Wat je wel helpt bij het vinden van leuke kleding.

Maak je niet druk dat je geen etiket hebt met jouw kledingstijl en wees blij dat je hier geen keuze in hoeft te maken. Er zijn al keuzes genoeg in het leven.

Probeer verschillende pasvormen uit. Kijk bij welke stoffen en prints jij je prettig voelt en die goed doen voor jouw figuur. Kijk bij het dragen van kleur eens eerlijk in de spiegel bij daglicht en zonder make-up. Wat doet deze kleur voor je?

En blijf je aanmodderen? Vraag dan om hulp, stap eens uit je comfortzone en kijk wat andere kleding en kleur met je doet. Durf te investeren in jezelf en heb er de rest van je leven profijt.

Andere blogs

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper

Slim winkelen!

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren…  Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

personal shoppen kleuranalyse kledingadvies kleding make-over

Een make-over, waarom niet?

Heb je dat weleens? Dat je voor de spiegel staat en denkt ‘ ik zou het helemaal anders willen?’ Een ander kapsel, make-up en deze