3 kledingtips voor een productieve werkdag!

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

De verkoop van joggingbroeken, sweaters en zelfs nachtkleding is de afgelopen maanden met 49% gestegen. Daarentegen is de verkoop van pakken, overhemden en ook dameskleding met zo’n 40% gedaald. En dat is begrijpelijk…

Thuis ga je niet in je pak of in je colbert achter de computer zitten. Dat voelt vreemd, vind je niet nodig, want tja… naast je kinderen en je partner ziet toch niemand je. Dus waarom zou je je netjes aankleden? Je pump maakt plaats voor pantoffels en je make-up… Wat is dat?

Wat kleding met je doet

Kleding is meer dan een lap stof om je lijf. Kleding draagt bij hoe jij je voelt, hoe jij naar jezelf kijkt en zet jou in actie of juist in de ruststand.

Stel; je werkdag is ten einde, je kids zijn de kamer uit, je ploft op bank om boek te lezen of een serie te kijken. Wat voor kleding heb je dan aan? De kans is groot dat dat niet je colbert, aansluitende jurk of een mooi overhemd is. Dan draag je iets wat gemaakt is van zachte stof, wat niet te strak om je lijf zitten en wat lekker warm is. Ja toch? Dat is ook het gevoel wat zachte en warme stoffen je geven; comfortabel, relaxed, even helemaal niks.

Dat gevoel wil je niet als je een werkdag voor de boeg hebt waarin er deadlines zijn, verslagen ingeleverd moeten worden, functioneringsgesprekken zijn of afspraken met potentiële nieuwe klanten. Dat wil je in de actie stand zijn en het beste van jezelf laten zien en geven. En ja… ook achter de laptop en online.

KLEDINGTIP 1:

Trek schoenen aan. De verleiding is groot om je pantoffels of je slippers aan te houden, maar het voelt voor jezelf een stuk actiever en productiever om je schoenen aan te hebben.

KLEDINGSTIP 2:

Draag een rood kledingstuk. Rood zet je in de actiestand en maakt dat je er voor wilt gaan. Je kunt kiezen voor een rood ondergoed of sokken, maar ook een poloshirt, blouse of jurk.

KLEDINGTIP 3:

Heb je een (online) meeting en wil je formeel overkomen? Zorg dan voor een hoog contrast aan kleur in je kleding. Wil je informeel overkomen? Dan is een laag contrast in kleur goed.

Draag je de kleding voor jezelf

Stel dat een potentiële klant onverwachts voor de deur staat of je manager. Durf jij dan in je huidige kleding de deur te openen? Of denk je: aaah… even snel wat anders aan en mijn hand door mijn haren voor een beetje model.

Doe het niet voor die ander, maar draag de kleding voor jezelf. Kleding die bijdraagt aan een goed gevoel. Kleding waarvan je blij wordt als je ‘s morgens in de spiegel kijkt. Kleding die bijdraagt aan een productieve werkdag.

Vind jij het een drama om kleding te vinden waarin jij je mooi voelt, lekker zit en ook nog representatief is? Ga dan naar www.versie2.nl/keuzehulp en ontdek hoe ik jou kan helpen.

Andere blogs

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper

Slim winkelen!

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren…  Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

personal shoppen kleuranalyse kledingadvies kleding make-over

Een make-over, waarom niet?

Heb je dat weleens? Dat je voor de spiegel staat en denkt ‘ ik zou het helemaal anders willen?’ Een ander kapsel, make-up en deze