Twijfels en veel gestelde vragen over een persoonlijke kleuranalyse

kleuranalyse, make-over, kleding, kledingadvies, personal shopper

Ik stap een kledingwinkel binnen en zie een scala aan kleuren. Wat een keuze. Waar moet ik beginnen?

Kleur is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. We gebruiken het in ons interieur of om onze tuin gezellig te maken. Kleur vinden we belangrijk en heeft effect op ons humeur en op ons handelen.

Kleurgebruik in onze kleding is een heel ander verhaal. Dat gaat voor veel mensen een stap te ver. Daarom is zwart ook de meest verkochte kleur in kleding. Zwart kleedt af, is onopvallend en makkelijk te combineren.

Zwart is altijd goed. Toch? Of niet?

Het antwoord zal je niet verrassen: nee, zwart is zeker niet altijd goed. Voor heel veel mensen zelfs helemaal niet goed.

Even een paar stappen terug en een vraag. Waarom draag jij kleding?

Is dat alleen omdat je van naaktlopen niet zo gecharmeerd bent en het in Nederland ook nog eens verboden is? Tenminste, in het openbaar dan.

Of draag jij kleding omdat jij je ook graag mooi wilt voelen en gezien wilt worden? Maak je daarom ook tijd vrij om te gaan winkelen en kleding te kopen? Sta je ook daarom ‘s morgens best een tijdje voor je kledingkast om je kleding te kiezen?

Kleur speelt ook voor jou een belangrijke rol

Ik ga ervan uit dat je niet alleen kleding draagt vanwege praktische redenen, zoals dat het anders te koud voor je is, maar omdat je er ook graag representatief uit wilt zien. Dus dan kies je ook een kleur die jou er goed uit laat zien en bij je past.

Voor een groot gedeelte bepaalt de kleur of je een kledingstuk mooi vindt en het bij je past. En met name de kleur speelt een hoofdrol in of een kledingstuk jou mooi staat of niet. Jij laat misschien bewust rood of geel hangen omdat je denkt dat dit kleuren zijn die je niet staan of ‘stiekem wel leuk, maar veel te opvallend voor mij’ vindt.

Maar hoe kom je er nu achter welke kleuren dat zijn?

Door een persoonlijke kleuranalyse te laten doen.

Een kleuranalyse, dat is toch met die gekleurde doeken om je schouders?

Dat kan inderdaad, maar er is een betere en completere manier om een kleuranalyse te laten doen.

Welke kleuren jou een gezonde en uitgeruste uitstraling geven is afhankelijk van jouw 3 natuurlijke kleuren. Dat zijn jouw haarkleur, huidskleur en oogkleur. Deze 3 kleuren vormen de uitgangspositie van een persoonlijke kleuranalyse.

De seizoentypes worden veel gebruikt bij een kleuranalyse om aan te geven welke kleur jou het mooiste staat. Een wintertype is vooral gebaat bij koele en donkere kleuren. Een lentetype juist met warme en heldere tinten. Ben je een zomertype, dan passen koele en heldere kleuren het best bij je. Een herfsttype komt het best tot zijn of haar recht met warme en donkere kleuren.

Maar wat nu als jouw huidskleur en haarkleur heel warm zijn, maar je ogen felblauw. Dat is nu het mooie aan een persoonlijke kleuranalyse. Je kunt namelijk heel goed een combinatie van twee seizoenen zijn en dat ondervang je niet als je alleen gekleurde doeken gebruikt.

Daarom is een persoonlijke kleuranalyse ook zo persoonlijk, omdat het om jouw natuurlijke kleuren gaat. Kleuren die al vanaf je geboorte bepaald zijn.

Ontvang ik na de kleuranalyse dan zo’n klein pasje voor in mijn portemonnee?

Nope!

Jij ontvangt van mij een prachtig persoonlijk kleurenpalet dat met gemak in je tas past. In dat kleurenpalet zitten jouw 42 mooiste kleuren, heel duidelijk en praktisch om te gebruiken.

persoonlijke kleuranalyse

Als je dan een winkel met kleding binnenstapt met heel veel kleur is dat voor jou appeltje-eitje. Dan pak je jouw persoonlijke kleurenpalet uit je tas en je weet gelijk op welke kleuren je niet hoeft af te stappen. Dat scheelt tijd en miskopen.

De kleuren waar je over twijfelt, leg je bij je kleurenpalet. Gaat de kleur mee in je palet dan is het een goede keuze. Stoot de kleur af van je kleurenpalet dan kun je het kledingstuk laten hangen.

Wat kost zo’n kleuranalyse?

Jouw investering is € 179 excl. BTW. Bedenk wat het je allemaal zal opleveren: tijd besparen; jij weet naar welke kleuren je moet kijken. Geld besparen; miskopen zijn verleden tijd. Nooit meer twijfelen of een kleur je wel staat, want jij hebt een kleurenpalet. Iedere dag een gezonde en uitgeruste uitstraling met jouw mooiste kleuren.

Nog een voordeel van een kleurenpalet is dat als je alleen jouw mooiste kleuren koopt en draagt, dat dan alle kleuren onderling met elkaar te combineren zijn. Zo kun je zelf verrassende kleurcombinaties maken.

Oh ja… ik vergeet helemaal te vertellen dat ik je ook ga leren hoe jij een mooie dag make-up kunt aanbrengen. Wederom ook weer in jouw mooiste kleuren!

En, al wat enthousiast over een kleuranalyse?

Ik moet je alleen wel waarschuwen, want het dragen van kleuren die jou een gezonde en uitgeruste uitstraling geven levert je wel zichtbaarheid en complimenten op.

Dus vind jij complimenten onprettig, dan zou ik vooral zwart blijven dragen. Zo niet, neem dan vrijblijvend contact met mij op om kennis te maken!

Andere blogs

make over, personal shopper, kledingadvies, kleuranalyse

Nieuwe kerst outfit

Dit jaar zullen we kerst klein vieren. Alleen met je gezin, een paar vrienden, je ouders. Zoals zoveel dingen dit jaar zal ook kerst anders

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper

Slim winkelen!

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren…  Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

10 nieuwe combinatiesGemaakt met je eigen kleding. Leuk om te geven en om te krijgen!