Ik heb geen perfect lijf, kan een kledingstyliste mij dan toch helpen?

personal shopper personal shoppen kleuranalyse kledingadvies kleding make-over

Je stapt een kledingwinkel binnen en een aardige verkoper loopt op je af met de vraag ‘Kan ik je ergens mee helpen?’

Je besluit de hulp te accepteren en laat je door de verkoper in het nieuw steken.

Nadat je de kleding aangetrokken hebt, ga je voor de spiegel staan en slaat de twijfel toe. ‘Past dit wel bij me? Ben ik hiervoor niet te dik? ‘Was ik hier nu naar op zoek?’

De verkoper is echter laaiend enthousiast. Ze vindt het je geweldig staan. Bovendien is de outfit helemaal volgens de laatste trends op het gebied van mode.

Er verschijnt een klein lachje op je gezicht.

Je zucht, vertrouwt de verkoper en je koopt de outfit, maar vervolgens draag je ‘t 1 of 2 keer en blijft het verder in de kast hangen…

Herkenbaar?

Hou je niet van shoppen? Je bent niet de enige!

Nieuwe kleding kopen is voor sommige vrouwen en mannen een ware kwelling. Niet weten waar je moet beginnen, de felle lampen in de paskamer die je figuur niet echt flatteren, eigenlijk niet weten waar je naar op zoek bent, de keuze aan broeken is zo groot dat je niet weet waar te beginnen.

Kortom: jij gaat liever niet dan wel winkelen en je verheugt je met name op dat lekkere kopje koffie met een broodje na afloop.

Wat nu als we dat kunnen veranderen? Okay… eerlijk…  Als winkelen niet je hobby is dan kan ik dat niet veranderen. Maar ik kan er wel voor zorgen dat nieuwe kleding kopen makkelijker gaat. Dat het je tijd scheelt en dat miskopen verleden tijd zijn.

Ik heb geen perfect lijf, kan een kledingstyliste mij dan toch helpen?

Er zijn maar weinig vrouwen en mannen die helemaal tevreden zijn over hun figuur. En dat is goed, echt! Ik zal eerlijk met je zijn; ook ik ben niet 100% tevreden over mijn figuur. Iets slanker hier en wat voller daar… Maar als je ook maar kunt benoemen waar je wel heel blij mee bent, kun je met de juiste kleding toch heel tevreden en blij in de spiegel kijken.

Met kleding kun je toveren, waardoor datgene waar je minder blij mee bent veel minder opvalt. Kleding kan dat stuk van je figuur waar je blij mee bent laten opvallen en camoufleren waar je niet zo blij mee bent. 

Maar hoe doe je dat dan?

Nou, door de hulp van mij in te schakelen. Ik ben kledingstyliste en kan je precies vertellen welke kleding goed bij je figuur past. En ja… dat kunnen sommigen verkopers in de winkel ook, maar zij willen ook heel graag hun kleding verkopen. Dus de kans dat zij ‘nee’ zeggen en eerlijk zijn, is klein.

Waar moet je op letten qua pasvorm, lengtes en stofsoorten? Dat klinkt nu wat abracadabra, maar stel je eens voor….

Jij bent net bij mij geweest voor kledingadvies en vervolgens stap je de winkel in. Je kijkt dan met hele andere ogen naar de kleding.

Sommige jurkjes of broeken zullen gelijk afvallen, je vindt ze nog steeds leuk maar je weet dat die pasvormen niks voor jouw figuur doen. Je pakt alleen die kledingstukken uit de rekken waarvan je weet dat ze bij jouw figuur passen. En bij twijfel probeer je het uit. Maar door het advies van de kledingstyliste weet je gelijk of het een go of no go is.

En wat doe je met de verkoopster die je alles geweldig vindt staan?

Jij hebt de touwtjes in handen, want jij weet waar je op moet letten en wat bij jou staat. Zorg ervoor dat de adviezen van de kledingstyliste goed in je hoofd zitten. En een heel belangrijk advies: Twijfel je over het kledingstuk? Niet kopen dan!

Mocht het in je hoofd blijven zitten en er ‘s nachts over dromen, dan kun je altijd nog terug. Maar het scheelt je echt een hoop miskopen als je de kleding waar je niet enthousiast over bent ook niet koopt.

Andere blogs

make over, personal shopper, kledingadvies, kleuranalyse

Nieuwe kerst outfit

Dit jaar zullen we kerst klein vieren. Alleen met je gezin, een paar vrienden, je ouders. Zoals zoveel dingen dit jaar zal ook kerst anders

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper

Slim winkelen!

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren…  Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

10 nieuwe combinatiesGemaakt met je eigen kleding. Leuk om te geven en om te krijgen!