5 Feiten over personal shoppen die je misschien verrassen

kleuranalyse, kledingadvies, kleding, personal shopper, make-over

Als winkelen niet jouw ding is, dan is personal shoppen een uitkomst! Maar ook als winkelen wel jouw ding is, maar je het lastig vindt om voor jezelf leuke outfits te scoren. Zoals ik… Huh, denk je misschien? Jij? Ja, ik!

Personal shoppen feit #1 – Ook ik vind het lastig om kleding uit te zoeken

Met het gemak waarmee ik kleding uit de rekken pak voor andere mensen en daarmee de leukste en doeltreffendste outfits creëer, zo lastig vind ik het voor mezelf. Als ik voor mezelf op zoek ben, zie ik alleen datgene waar ik niet tevreden over bent.

Herken je dit?

Maar ook als ik een winkel binnen stap, kan al die kleding mij overvallen. Er is zoveel keuze! Dan ben ik altijd blij als er een leuke verkoopster op mij afkomt die vraagt: ‘wil je rondkijken of kan ik je helpen?’. Heerlijk zoals zij dan de winkel voor mij doorloopt en verschillende outfits uit de rekken pakt. ‘Wat vind je ervan?’

Personal shoppen feit #2 – Het draait om jou en niet om mode

En dan komt het moment dat ik de touwtjes weer in handen neem. Want ik weet precies waar ik op moet letten qua kleur, stijl, pasvormen, zodat ik de kleding ook met plezier draag. En ik let erop dat deze kleding te combineren is met de kleding die in mijn kast hangt. Het is namelijk reuze fijn als de inhoud van je kledingkast allemaal met elkaar te combineren is. En daar houden de meeste verkoopsters geen rekening mee. Zij willen gewoon verkopen wat er in de winkel hangt, wat op zich best logisch is.

Als ik ga personal shoppen met klanten dan kijk ik allereerst naar de klant en niet naar wat er in de mode is. Andere personal shoppers pakken dat nog weleens anders aan, maar doen daarmee geen eer aan de naam ‘personal shoppen’.

Personal shoppen feit #3 – Kledingmaten doen er niet toe

De kleding die bij je past en waar je blij van wordt is heel persoonlijk en is voor iedereen weer anders. Dat er jurken in maat 34 t/m maat 44 in de winkels hangt met dezelfde pasvorm vind ik best merkwaardig. De kans dat iemand met maat 36 dezelfde jurk mooi staat als iemand met maat 44 is klein. En de jurken die iemand met maat 42 mooi staan, zijn meestal niet flatterend voor iemand met maat 34.

Trouwens: kledingmaten moeten er eigenlijk ook niet toe doen. Wat maakt het nu uit welk label er aan het kledingstuk zit? Het kledingstuk moet het mooiste van jou laten zien, jouw figuur mooi laten doen uitkomen. De outfit moet laten zien wie jij bent en waar je voor staat. De outfit moet een grote glimlach op je gezicht toveren en je (meer)zelfverzekerd laten voelen. En welke maat daar bij hoort? Dat weet alleen jij 😊.

Personal shoppen feit #4 – Het werkt alleen als je eerlijk advies durft te ontvangen

Soms kan je moeder of vriendin ook een hele fijne personal shopper zijn. Maak daar dan ook dankbaar gebruik van als je zo iemand in je omgeving hebt.

Maar ben je iemand die echt eerlijk advies wil ontvangen, die je ook eens iets anders laat aantrekken en die zeker ook ‘nee’ verkoopt als iets je niet staat, dan is personal shoppen een uitkomst. Zeker ook als je niet van winkelen houdt en jij je vooral verheugt op het kopje koffie na afloopt.

Personal shoppen feit #5 – Personal shoppen levert tijd op

Met mij als personal shopper kun je heel doeltreffend in een paar uur tijd je complete garderobe aanschaffen, zodat je de rest van het seizoen er klaar voor bent om er goed gekleed bij te lopen. Je krijgt eerlijk en deskundig advies, een garderobe die onderling met elkaar te combineren is en miskopen zijn verleden tijd. Het levert je dus tijd op.

Andere blogs

make over, personal shopper, kledingadvies, kleuranalyse

Nieuwe kerst outfit

Dit jaar zullen we kerst klein vieren. Alleen met je gezin, een paar vrienden, je ouders. Zoals zoveel dingen dit jaar zal ook kerst anders

workshop, personal shopper, kledingstylist, kleuranalyse, make-over, personal shopper

Slim winkelen!

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren…  Een paar weken geleden, was ik in een kledingwinkel en ik zag het voor mijn ogen gebeuren… “Wat een

personal shopper, kledingstylist, kledingadvies, kleuranalyse, make over

Hoe professioneel is jouw outfit?

Het is maandagavond. Morgen heb je een netwerkbijeenkomst en wil jij jezelf en je bedrijf presenteren. Maar ja…welke kleding past daarbij? Je staat twijfelend voor

10 nieuwe combinatiesGemaakt met je eigen kleding. Leuk om te geven en om te krijgen!